mandag den 26. november 2012

Tærte med spinat og laks

Tærte med spinat og laks
Aftensmaden er klar til servering.
Tærte med spinat og laks
Fødevarestyrelsen anbefaler bl.a., at man spiser fisk 2 gange om ugen til et hovedmåltid. Der anbefales, at man spiser 200-300 g fisk om ugen, samt at man variere mellem mager fisk (torsk og rødspætte) og fed fisk som f.eks. laksen.

Laksen lever naturligt i flere danske åer, og kan veje op til 36 kg! Laksens kød er fast og saftigt og egner sig bl.a. godt til anvendelse i pande, ovn og grill og kan kombineres med mange forskellige grøntsager.

En saftig tærte med laks og spinat til aftensmaden

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:

Tærtedejen:
15 g gær
1 dl minimælk
50 g smør
200 g mel (150 g grahamsmel og 50 hvedemel)
1/4 tsk havsalt

Æggemassen:
Ca. 200 ml hytteost
2 æg
salt
peber
stødt muskatnød

Fyld:
200 g frossen laks, i mindre stykker
2 gulerødder, revet
350 g frossen helbladet spinat

Fremgangsmåde:
Varm kort spinaten op i en gryde sammen med lidt mælk. Tænd ovnen på ca. 180 grader.
Smelt smør ved svag varme og lad det køle lidt ned inden det blandes med melet. Opløs gær i mælken. Rør smør, mel, salt og mælken sammen i røremaskinen. Tilsæt evt. mere mel indtil rette konsistens. Dejen må ikke være for klistret. Kom tærtedejen i en smurt tærteform ( 28 cm i diameter), og tryk den ud med fingrene. Tærtedejen skal gå op til kanten af formen. Tærten forbages i ovnen i 12-15 min. eller indtil den har fået en gylden farve.

Pisk æg, hytteost og krydderier sammen. Fordel spinaten, gulerødderne og laksestykkerne på den forbagte tærtebund og hæld æggeblandingen over.

Bag tærten i ovnen i ca. 30-35 min. eller indtil æggemassen er stivnet og gylden.

Kan serveres med salat til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar