Aftensmaden er klar til servering. Tærte med spinat og laks |
Laksen lever naturligt i flere danske åer, og kan veje op til 36 kg! Laksens kød er fast og saftigt og egner sig bl.a. godt til anvendelse i pande, ovn og grill og kan kombineres med mange forskellige grøntsager.
En saftig tærte med laks og spinat til aftensmaden
Opskrift til 4 personer
Ingredienser:
Tærtedejen:
15 g gær
1 dl minimælk
50 g smør
200 g mel (150 g grahamsmel og 50 hvedemel)
1/4 tsk havsalt
Æggemassen:
Ca. 200 ml hytteost
2 æg
salt
peber
stødt muskatnød
Fyld:
200 g frossen laks, i mindre stykker
2 gulerødder, revet
350 g frossen helbladet spinat
Fremgangsmåde:
Varm kort spinaten op i en gryde sammen med lidt mælk. Tænd ovnen på ca. 180 grader.
Smelt smør ved svag varme og lad det køle lidt ned inden det blandes med melet. Opløs gær i mælken. Rør smør, mel, salt og mælken sammen i røremaskinen. Tilsæt evt. mere mel indtil rette konsistens. Dejen må ikke være for klistret. Kom tærtedejen i en smurt tærteform ( 28 cm i diameter), og tryk den ud med fingrene. Tærtedejen skal gå op til kanten af formen. Tærten forbages i ovnen i 12-15 min. eller indtil den har fået en gylden farve.
Pisk æg, hytteost og krydderier sammen. Fordel spinaten, gulerødderne og laksestykkerne på den forbagte tærtebund og hæld æggeblandingen over.
Bag tærten i ovnen i ca. 30-35 min. eller indtil æggemassen er stivnet og gylden.
Kan serveres med salat til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar