søndag den 25. november 2012

Pebernødder med marcipan

Pebernødder med marcipan
Friskbagte pebernødder i
mors gamle kagedåse
Julen nærmer sig og dermed også tiden for julebag med bl.a. marcipan. Den mest oprindelige julesmåkage er pebernødden, der som så mange andre juleskikke stammer fra Tyskland, hvor man fra 1500-tallet bagte pfeffernüssen. Dengang var pebernødderne dog noget mere hårde, idet man ikke kendte til hjortetaksalt og bagepulver.

Følgende opskrift på pebernødder har jeg fået fra min mor, Anita. Disse pebernødder med marcipan er meget sprøde og lette i smagen.

Antal: Se billede

Ingredienser:
100 g marcipan
140 g sukker
160 g bagemargarine
100 g smør
80 g æg (2 små æg)
Ca. 400 g mel
4 g hjortetaksalt
4 g kardemomme

Fremgangsmåde:
Pisk æg og sukker sammen til en jævn masse. Riv dernæst marcipan ned i massen og rør ingredienserne sammen. Bagemargarine og smør skæres i tern og røres i massen. Bland herefter hjortetaksalt, kardemomme og mel og tilsæt dette til marcipanmassen.
Pebernødder klar til eftermiddagskaffen
Pebernødder klar til servering

Tilsæt evt. mere mel (dejen må ikke være for klistret).
Dejen trilles til fingertykke stænger, der skæres i små stykker og trilles til mindre kugler. Jeg lavede ligeledes små hjertefigurer af noget af dejen. Dejen kan med fordel rulles ud mellem to stykker bagepapir, så undgår man, at det klistre fast på bordpladen.

Pebernødderne sættes på bagepladen med bagepapir, hvor de gives et let tryk ovenpå med pegefingeren. Bages i ovnen ved 200 grader i 5-6 min. eller til de har fået en gylden farve.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar