søndag den 25. november 2012

Kyllinge- og svampesuppe

Kyllinge- og svampesuppe
En portion kyllinge- og svampesuppe,
der har en svag duft af ingefær
Champignon er en svamp, der stort set ikke indeholder fedt, men den indeholder derimod både kostfibre, vitaminer, mineraler og proteiner. Samtidig mætter svampe godt og sammen med kyllingstrimlerne i denne suppe giver de retten en god mættende og smagfuld effekt.
Suppen er en orientalsk inspireret opskrift på en hurtig og smagfuld kyllinge- og svampesuppe.

Opskriften bygger på harmonien mellem det stærke og det bitre.

Opskrift til 3-4 personer

Ingredienser:
200 g kyllingekød i strimler
3-4 fed hvidløg finhakket/presset (alt efter ønsket smag)
2-3 tsk frisk ingefær finhakket/presset (evt. mere hvis man er til ingefær)
1 tsk sort chilipasta, stærk eller middelstærk
200 g svampe i skiver (enten champignon eller en svampeblanding)
1 grøntsags- eller kyllingebouillonterning
1 l vand
1 spsk fiskesovs
2-3 forårsløg, finsnittet på skrå
Olie til stegning
Peber

Fremgangsmåde:
Hvidløg, ingefær og sort chilipasta steges i olien. Tilsæt kyllingestrimlerne og steg i nogle minutter. Tilsæt herefter vand, svampe og bouillon, hvorefter suppen varmes godt op. Der smages til med fiskesovs og peber. Forårsløg kommes i kyllinge- og svampesuppen kort før servering (de må ikke miste sprødheden).

Kan serveres med groft brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar