En portion kyllinge- og svampesuppe, der har en svag duft af ingefær |
Suppen er en orientalsk inspireret opskrift på en hurtig og smagfuld kyllinge- og svampesuppe.
Opskriften bygger på harmonien mellem det stærke og det bitre.
Opskrift til 3-4 personer
Ingredienser:
200 g kyllingekød i strimler
3-4 fed hvidløg finhakket/presset (alt efter ønsket smag)
2-3 tsk frisk ingefær finhakket/presset (evt. mere hvis man er til ingefær)
1 tsk sort chilipasta, stærk eller middelstærk
200 g svampe i skiver (enten champignon eller en svampeblanding)
1 grøntsags- eller kyllingebouillonterning
1 l vand
1 spsk fiskesovs
2-3 forårsløg, finsnittet på skrå
Olie til stegning
Peber
Fremgangsmåde:
Hvidløg, ingefær og sort chilipasta steges i olien. Tilsæt kyllingestrimlerne og steg i nogle minutter. Tilsæt herefter vand, svampe og bouillon, hvorefter suppen varmes godt op. Der smages til med fiskesovs og peber. Forårsløg kommes i kyllinge- og svampesuppen kort før servering (de må ikke miste sprødheden).
Kan serveres med groft brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar