Hjemmelavede burgerboller |
Opskrift til 6 burgerboller
Ingredienser:
Ca. 300 g hvedemel
Ca. 300 g fuldkorns hvedemel
Ca. 25 g rugmel
3 ½ dl lunken vand
1 ½ tsk salt
1 spsk. sukker
25-30 g gær
1 ½ spsk. olie
Mælk til pensling
Sesamfrø
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i vandet. Rør rugmel og fuldkornshvedemel i og tilsæt ca. halvdelen af hvedemelet. Tilsæt herefter salt, sukker og olie og rør det sidste hvedemel i blandingen. Ælt godt sammen og lad hæve tildækket i ca. 30 min.
Dejen slås sammen og der formes seks burgerboller af dejen. Bollerne skal ca. have en diameter på ca. 10 min. Lad herefter burgerboller efterhæve tildækket i ca. 1 ½ time.
Burgerbollerne pensles med mælk og drysses med sesamfrø.
Burgerbollerne efterhævet tildækket i ca. 1 ½ time |
Burgerbollerne bages ved 225 grader i ca. 15 min.
Serverings forslag:
Burgerbollerne kan fyldes med tomat, agurk, løg og enten en vegetarbøf eller en okse- eller kyllingebøf og serveres sammen med rodfrugtfritter.
Den hjemmelavede burgerbolle med rodfrugtfritter Velbekomme! |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar