Svampegryde |
Rettens ingredienser giver både et flot sammenspil mellem farverne samt en fantastisk smag.
Opskrift til 3 personer
Jeg har ændret gangske lidt på opskriften fra Arla
Fra: http://www.arla.dk/opskrifter/Svampegryde-med-noddedrys-og-mosede-kartofler/
Ingredienser:
Olie til stegning
1 pk. champignon, i skiver
3-4 gulerødder, i stave
1 bundt porrer, i tynde ringe
1 spsk. flydende honning
1 spsk. friskpresset citronsaft
2 tsk. hvedemel
1 dl vand
1/4 liter Karolines madlavningsfløde 8 %
1 tsk. groft salt
Peber
Kartofler, i grove tern
Vand til at koge kartoflerne i
25 g smør
salt
25 grofthakkede hasselnødder
2 tsk. revet citronskal
1 dl porretop, i tynde ringe
Fremgangsmåde:
Kog kartoflerne til de er møre. Mos disse groft og tilsæt smør og salt kort før servering.
Steg champignonerne ca. 5 min. og tag dem af panden. Kom gulerødder, porrer, honning og citronsaft i panden og damp disse under låg ved høj varme i et par minutter.
Vand og mel piskes sammen i fløden og tilsættes grøntsagsblandingen i panden. Champignon tilsættes herefter sammen med salt og peber. Retten skal koge kortvarig under omrøring og derefter simre ved lavere temperatur.
Nøddedrys: Porretop, nødder og citronskal blandes.
Servering: De let mosede kartofler serveres med grøntsagsblandingen ovenpå og der drysses med nøddedrys ovenpå retten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar