lørdag den 18. januar 2014

Svampegryde med nøddedrys

Svampegryde
Svampegryde
Denne opskrift stammer fra Arlas madplan.
Rettens ingredienser giver både et flot sammenspil mellem farverne samt en fantastisk smag.

Opskrift til 3 personer

Jeg har ændret gangske lidt på opskriften fra Arla
Fra: http://www.arla.dk/opskrifter/Svampegryde-med-noddedrys-og-mosede-kartofler/

Ingredienser:

Olie til stegning
1 pk. champignon, i skiver
3-4 gulerødder, i stave
1 bundt porrer, i tynde ringe
1 spsk. flydende honning
1 spsk. friskpresset citronsaft
2 tsk. hvedemel
1 dl vand
1/4 liter Karolines madlavningsfløde 8 %
1 tsk. groft salt
Peber
Kartofler, i grove tern
Vand til at koge kartoflerne i
25 g smør
salt

Nøddedrys:
25 grofthakkede hasselnødder
2 tsk. revet citronskal
1 dl porretop, i tynde ringe

Fremgangsmåde:

Kog kartoflerne til de er møre. Mos disse groft og tilsæt smør og salt kort før servering.
Steg champignonerne ca. 5 min. og tag dem af panden. Kom gulerødder, porrer, honning og citronsaft i panden og damp disse under låg ved høj varme i et par minutter.
Vand og mel piskes sammen i fløden og tilsættes grøntsagsblandingen i panden. Champignon tilsættes herefter sammen med salt og peber. Retten skal koge kortvarig under omrøring og derefter simre ved lavere temperatur.

Nøddedrys: Porretop, nødder og citronskal blandes.

Servering: De let mosede kartofler serveres med grøntsagsblandingen ovenpå og der drysses med nøddedrys ovenpå retten.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar