onsdag den 8. januar 2014

Oksekødsfad med pasta, porrer og gulerødder

Oksekødsfad med pasta, porrer og gulerødder
Aftensmaden er klar
En opskrift på en let og forholdvis hurtig lavet ret til aftensmaden. Opskriften er fra min
mor.

Opskrift til ca. 4 personer

Ingredienser:

500 g oksekød
250 g nudler
3-4 porrer, i skiver
1 løg, revet
3 gulerødder, enten revet eller i skiver
3-4 fed hvidløg, presset
Olie til stegning
5 dl mælk
50 g margarine
Ca. 1 tsk. revet muskatnød
3 spsk. hvedemel
Salt og peber
Rasp

Fremgangsmåde:
Kog nudlerne. Steg oksekødet sammen med løg og hvidløg. Tilsæt herefter øvrige grøntsager og steg kort.
Bechamelsauce:
Smelt margarinen ved svag varme og tilsæt mel. Rør sammen og tilsæt lidt mælk ad gangen og rør ud. Tilsæt igen mælk når saucen bliver tyk. Fortsæt indtil al  mælken er rørt ud. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Nudler lægges i bunden af et smurt ildfast fad og ovenpå hældes kødblandingen. Slut af med et lag af bechmelsauce og drys rasp henover.

Steges færdig i ovnen ved 175 grader i ca. 30 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar