Lasagne med selleri klar til servering |
Smagen af bladselleri minder om knoldselleri. Smagen er mest kraftig i rå udgave, men bliver mindre fremtrædende, når den er varmebehandlet. Bladselleri anvendes både i waldorfsalat, sammen med ost, i grøntsagsjuice og som her i kødretter.
Opskriften er fundet på Arlas hjemmeside. Der er kun ændret lidt i
opskriften.
Originalopskriften kan findes her:
http://www.arla.dk/opskrifter/Oksekodslasagne-med-bladselleri/
Opskrift til 4 personer
Ingredienser:
Olie til stegning
4 små skalotteløg ca. 180 g, i mindre tern
400 g oksekød
5 stilke bladselleri, i skiver
1 spsk. sukker
1 ½ tsk. salt
2 ds. hakkede tomater
Fuldkorns lasagneplader
Gratineringsost
Rasp
Peber
½ l. Mornaysauce
Fremgangsmåde:
Steg oksekødet og tilsæt herefter løg og selleri. Steg et par min. og tilsæt de hakkede tomater, sukker, salt og peber. Kødsaucen koges sammen i ca. 15 min. uden låg.
Smør et ildfastfad med lidt olie og læg kødsauce i bunden, herefter monaysauce og slut af med lasagneplader. Gentag 2 til 3 gange og slut af med monaysauce. Ovenpå fordeles gratineringsost og drys lidt rasp ovenpå.
Bages i ovnen i 35 min. ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar