tirsdag den 21. januar 2014

Lasagne med selleri

Lasagne
Lasagne med selleri klar til servering
Bladselleri er en grøntsag, der er beslægtet med knoldselleri. Den indeholder både vitaminer og mineraler og bruges i mange slankeopskrifter grundet få kalorier.
Smagen af bladselleri minder om knoldselleri. Smagen er mest kraftig i rå udgave, men bliver mindre fremtrædende, når den er varmebehandlet. Bladselleri anvendes både i waldorfsalat, sammen med ost, i grøntsagsjuice og som her i kødretter.

Opskriften er fundet på Arlas hjemmeside. Der er kun ændret lidt i
opskriften.
Originalopskriften kan findes her:
http://www.arla.dk/opskrifter/Oksekodslasagne-med-bladselleri/

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:
Olie til stegning
4 små skalotteløg ca. 180 g, i mindre tern
400 g oksekød
5 stilke bladselleri, i skiver
1 spsk. sukker
1 ½ tsk. salt
2 ds. hakkede tomater
Fuldkorns lasagneplader
Gratineringsost
Rasp
Peber
½ l. Mornaysauce

Fremgangsmåde:

Steg oksekødet og tilsæt herefter løg og selleri. Steg et par min. og tilsæt de hakkede tomater, sukker, salt og peber. Kødsaucen koges sammen i ca. 15 min. uden låg.

Smør et ildfastfad med lidt olie og læg kødsauce i bunden, herefter monaysauce og slut af med lasagneplader. Gentag 2 til 3 gange og slut af med monaysauce. Ovenpå fordeles gratineringsost og drys lidt rasp ovenpå.

Bages i ovnen i 35 min. ved 200 grader.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar