lørdag den 18. januar 2014

Lakseroulade

Lakseroulade
Lakseroulade
Lakseroulade kan anvendes både som forret eller som en let aftensmad, hvortil der kan serveres salat og fuldkorns flutes.


Opskrift til 2 personer (hvis det er til aftensmad)


Ingredienser:

2 æg
120 g frossen spinat, i mindre stykker
1 dl Milda cremefine 4%
150 g Philadelphia light
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. peber
2 spsk. citronsaft

230 g røget laks
½ lille løg, fint hakket

Tilbehør: Citron i skiver, evt. kaviar, dild og fuldkornsflutes

Fremgangsmåde:
Æggeblommerne røres sammen med salt, peber, hakket frossen spinat og fløde. Æggehviderne piskes stive og vendes i spinatmassen.
Massen hældes ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Vær omhyggelig med at smøre massen jævnt ud og pas på at kanten ikke bliver for tynd, idet massen da vil brænde på i ovnen.

Rouladen bages ved 200 C i ca. 15 min. Når rouladen begynder at få en gylden farve skrues der ned til ca. 150 grader.
Bland philadelphia med citronsaft og løg og smag til med salt og peber.
Smør blandingen på rouladebunden, når denne er afkølet.
Til sidst lægges røget laks i skiver hen over, og rouladen rulles forsigtigt, men så stramt som muligt. Brug evt. bagepapiret til hjælp. Pak rouladen ind i bagepapiret og pak evt. lakserouladen ind husholdningsfilm udenom bagepapiret. Lakserouladen skal derefter i køleskabet - gerne til dagen efter.

Servering: Salat, kaviar, dild og grove flutes

Ingen kommentarer:

Send en kommentar